„Под Прикритие“, епизод предпоследен

Публикувано на КатегорииНовини

„Под Прикритие“, епизод предпоследен

Ерол излиза извън контрол. Отива на едно селскостопанско летище и хладнокръвно застрелва Шмекера, след което купува пакет бисквити и ги носи на комисар Попов.
Бисквитите принуждават Попов да се завърне в ГДБОП, където го чака нов удар – той разбира, че едно от ченгетата в екипа му се подвизава в мрежите като „Секс Бог“.
Иво Андонов отлага пътуването си в Италия, но губи телефона, с който комуникира директно с Мафията.
Ния Туджарова се обажда с откраднатия от Иво Андонов телефон и си урежда сериозен финансов транш в банковата си сметка.
В този момент обаче вижда, че Куката се натиска с палавата психоложка в автомобила и отива до ГДБОП, за да и каже, че връзките с престъпници не водят до нищо добро.
Това кара психоложката да откаже подаръка от Куката (кутия бонбони) и да сложи край на тази бурна връзка.
Прокурорката си ляга, но докато спи, губи част от косата си, която намира в кухнята заедно с белачка за картофи.
Бившия командос от френския легион в бандата на Иво решава да издаде Ерол и носи на комисар Попов бележка от сервиза, в който колата на клетника е била оправена след удара във вратата на летището.
Комисар Попов си сипва уиски и Ерол идва, за да бъде арестуван и отведен в пандиза.В последната серия ще видите:

Комисар Попов съживява Шмекера в екзорсистки ритуал, който използва текстове от Кабала, полинезийска музика и текстове на дует „Каризма“, обърнати наобратно.
Прокурорката отказва да върви по свирката на Иво Андонов, в резултат на което се събужда изрусена, сплетена на раста плитки и с татуировка на ФК „Македонска Слава“ – Симитли на лявото рамо.
Иво Андонов решава да зареже бизнеса с наркотици и отваря гурме баничарница в центъра на Исперих, където приготвя кашерен тутманик, аюрведически зелник и гурме бюрек от чия, киноа и соеви кълнове.
Куката купува развъдник за сомове в тетевенския балкан и се оттегля в селска къща заедно с любимите си романи на Сартр, Камю, Хосе Ортега и Гасет и Клавдий Птоломей.
В края на серията всички се оказват в завода на майонеза „Краси“, където става пълно мазало…
Последната сцена на сериала е повече от показателна – комисар Попов седи на слънце, отпива от чаша кафе „Спетема“ и шляпа зад врата Иво Андонов, който с обезумял поглед набива филии с майонеза и лютеница под ласкавите лъчи на пролетното слънце…