Ивайло Нойзи Цветков

Публикувано на КатегорииНовини

Ивайло Нойзи Цветков седеше пред сбралите се хора и се канеше да учреди новият политически субект नयाँ गणतन्त्र.
На разкошното квазибароково бюро от кавказки дъб, полирано ръчно от един стар майстор от Саарбрюкен стояха няколко от най – свидните предмети на Нойзи – сребърна писалка, принадлежала на Джеферсън Честърфийлд – домакин на футболния отбор на Колчестър, който, след позорна загуба на любимия си отбор от Барнзли се беше обесил в съблекалнята.
До писалката стоеше малка литография на старото Ауди на Иван Костов, както и книжка с ранни стихове на Тристан Тцара, уникално издание на синхалски език (в свободното си време Нойзи изучаваше този език и вече дори бе успял да преведе няколко глави от „Критика на практическия разум“ на синхалски).
Нойзи усещаше, че тълпата от събрали се за учредяването хора го кара да усеща пърхане на Lepidoptera в стомаха.
„Дали е от тълпата наоколо, или просто, в смисъла на онова хегелово In actu non est aliquid spatii усещам влиянието на закуската“ – попита се Нойзи, но в този момент дочу, че го представят на хората.„Челси, Челси“ – започнаха да скандират наоколо, а Нойзи взе микрофона, огледа се и рече:
„Salve, ciuitatibus liberis patria! Nudiusquintus adversus alienationis tempore plenus, et de singulis personam, quod sentio, et hodie, че самото отхвърляне в своята дифузна ценнтробежност предизвиква познатия още от Фихте принос към поправянето на съжденията на публиката! 私は民主主義と自由のランキングで売却することを拒否します!“ – рече Нойзи и усети как притихналата публика започна да рони сълзи – кой от ужас, кой от усещане за безпомощност, кой, защото има хрема.
Нойзи свали очилата с рогови рамки и бяло злато, изработени от Ицхак Цукерберг – майстор на очила от Петах Тиква, огледа публиката и с бавна стъпка пое към бюрото, за да се подкрепи с глътка минерална вода Lauquen Artesian Mineral Water…