ГУЗНАТА СЪВЕСТ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛИНАРИЯ

Публикувано на КатегорииНовини

TaratorBg

автор: доцент доктор Копривка Калашникова

Преди около година в частният ми кабинет в квартал Гевгелийски в столицата дойде за консултация млад човек на име М.Г.
Беше във видимо лошо състояние, с подут корем, оток около очите и жълтеникав цвят на кожата.
Пациентът сподели, че е български националист и се храни само с традиционна българска кухня.
„Сутрин ям или качамак, или родопски пататник. Пия боза от Радомир или ям кисело мляко, подквасено от баба ми в село Йоаким Груево, пловдивско. За обяд предпочитам традиционни гозби, като курбан чорба, кюфтенца по чирпански, яйца по панагюрски или в краен случай – странджански гювеч. За вечеря я карам по – леко – шопска салата, овчарска салата, таратор и за десерт – баница с локум, малеби или грис халва“ – сподели пациента пред моите колеги.
След като започнахме функционални изследвания, установихме уголемен черен дроб, язва, хипертония и повишено ниво на кръвната захар, рахит, остеопороза, ендогенна депресия и себорален дерматит.Започвайки лечението ние се свързахме с наши колеги от института по храните в Радомир, с които започнахме амбициозно изследване относно съдържанието на храните в националната кухня на България.
Сега, специално за сайта РАЗКОШНО ще публикувам част от доклада, която ще ви накара сериозно да се замислите с какво всъщност се храним:

качамак

1.Качамак – тази, традиционна за Румъния и България микстура от вода и царевично брашно е изключително опасна за вас и вашето здраве. При миксирането на съставките се образува женският хормон естроген, който може да влияе на настроенията ви – внезапен плач, суицидални желания, истеричен смях. Поне 20 процента от всички самоубийства у нас са станали след скорошна консумация на качамак.баница

2. Баница – традиционната българска баница с яйца и сирене е най – лесният начин да стигнете до заболявания на костите, депресии и маниакално – депресивни състояния. Печените кори, поляти с разтопено краве масло са канцерогенни и могат да увредят жлъчката, далака и опороно – двигателната ви система.
Мнозина от изследваните споделят, че след преяждане със зелник са имали световъртежи.

TaratorBg

3. Таратор – смятан доскоро за изключително здравословен, този микс от краставици, чесън и кисело мляко се оказа проводник за кожни болести, остеопороза, ендогенни депресии и зъбен камък. Чесънът и киселото мляко, в съчетание с краставицата променят структурата на течността:

формула тараторКонсумацията на таратор трябва да се извършва само ако след това пиете по 20 капки йод за детоксикация.

qjca_panagiurski

4. Яйца по панагюрски – не случайно яйцата са кръстени на Панагюрище. Всички знаем, че на територията на възрожденския град има находища на различни полезни изкопаеми.
Яйцата са били давани предимно на миньори, защото с токсичния си състав тази храна се е използвала като антидот срещу отровните газове в опасните мини.
Самият микс от яйца, чесън, масло и кисело мляко създава един мазен микрофилм, който полепва по червата и не позволява на нищо друго да се абсорбира в организма. Експерименти показват, че хора, които хапват поне 3 пъти в седмицата яйца по панагюрски започват да линеят, получават зрителни и слухови халюцинации и стават необщителни, затворени в себе си интроверти с постоянно подут корем и хронична констипация.

гювеч

5. Гювеч – измислен на територията на Турция, този микс от мазно месо  зеленчуци е бил използван от османлиите с цел да се унищожи безкръвно населението на определена страна.
Не случайно в гузно премълчаваните исторически факти има една песен – „Хасан на Георги гювеч сервираше“, в която се пее как Хасан тъпкал до смърт Георги с мазната храна.
„А Георги рече
море, Хасане
гювеч хапвам
аз ислям не приемам“ – се пее в песента.Накратко това е част от доклада, който е на около 480 страници. ЩЕ продължавам да ви информирам относно гузните тайни на българската кулинария. А вие, скъпи читатели, внимавайте с какво се храните.
Защото властите крият истината от вас!!!!!

снимки: bg.wikipedia.org

mg-babatonka.bg

www.balastra.com

www.svobodnoslovo.eu

www.supichka.com

mysweethobby.blogspot.com

Коментарите са изключени.